Regionalpark Numedal - Landskaps- og ressurskartlegging
Sykkeltur i Smådøl 1.1

Sykkeltur i Smådøl - Numedalsruta

Foto: Elin Halland Simensen

 

sykkelruter

Sykkelmulighetene i området er mange.

 

Den nasjonale sykkelruta, Numedalsruta, går gjennom Numedal og er en 280 km lang sykkelrute fra Geilo via Uvdal og Kongsberg til Larvik. Ruta går hovedsakelig på lite trafikkerte sideveger. Fra Dagalifjellet til Larvik har ruta et fall på hele 1000 meter, så her gjelder det å sykle den riktige retningen. Etter en dag på sykkelen har du opplevd flott natur og spennende attraksjoner. Frisk luft og mosjon får du på kjøpet!

 

På Vegglifjell er det lagt til rette for mange nye sykkeltraseer. Alt fra familievennlige løyper til utfordrende og krevende traseer.

 

Med sin trolske og varierte natur har Trillemarka vært inspirasjon til mange av illustrasjonene til våre folkeeventyr. Med de nye sykkelstiene i og rundt området er det duket for mange nye eventyrlige opplevelser. Området rundt Trillemarka har sykkelruter som passer de fleste, enten du er entusiast, eller ønsker å ta med deg barn eller barnebarn på en aktiv opplevelse i flott natur. Langs veien kan du ta del i alt området har å by på, alt fra padling til kulturopplevelser.

 

I tillegg til dette finnes det også mange andre flotte sykkelmuligheter på stier og veier i området.

 

Les mer om Sykkel i Numedal her:

Numedalsruta

Trillemarka rundt

Sykkel på Vegglifjell